Министър към бъдещи лекари: Чакат ви изпитания

PRINT

Здравният министър проф. Николай Петров предупреди студентите по медицина да се готвят за изпитания и безсънни нощи като лекари. В речта си на академичното тържество Медицинския университет – София той се спря и на причините на отдавна отлаганата реформа в здравеопазването.  „Само с последователни действия и диалогичност между участниците в здравната система ще отговорим на очакванията на обществото за едно по-добро здравеопазване, в центъра на което е поставен пациентът.

Това е възможно само в условията на широка обществена подкрепа, с ясно дефинирани стъпки в резултат на обсъждане с всички заинтересовани страни и не на последно място – от наличието на достатъчен финансов ресурс, изразходван по най-ефективен и справедлив начин“. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров в приветственото си слово на академичното тържество на Медицински университет-София по повод 7-ми април – Световния ден на здравето и професионален празник на медицинските специалисти. Здравният министър благодари на цялото лекарско съсловие за активното му участие в осъществяването на целите на националната здравна политика – опазване здравето на населението, гарантиращо висока работоспособност и качество на живот. Той изрази признателност на целия академичен състав на МУ-София за високото качество на обучението в университета, с което се осигуряват необходимите кадри за родното здравеопазване.

Обръщайки се към присъстващите студенти-бъдещите лекари от МУ-София, министър Петров подчерта, че в медицината най-важният фактор са специалистите. „Професията, която сте избрали, изисква постоянно усъвършенстване, голямо интелектуално усилие, готовност за решения и действия в реално време, когато секундите са решаващи. Вие трябва да сте готови да посрещнете много изпитания, да преживеете много безсънни нощи, в които въпросите, които си задавате ще бъдат повече от отговорите. Вярвам, че вашата воля е по-силна от трудностите, че вашата мотивация е непоколебима и вие съзнавате колко значими сте за българското здравеопазване, за хората, чакащи с надежда помощ от вас“, заяви в заключение в своето приветствие министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров.

СНИМКА: МЗ

 

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Министър към бъдещи лекари: Чакат ви изпитания беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *