вторник, 19 март, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаМахат директори на болници заради дългове?

Махат директори на болници заради дългове?

Може да се стигне до смяна на директори на болници с големи задължения, заяви при посещение във Велико Търново здравният министър Десислава Атанасова. Общата сума на дълговете е 378 млн. лв. Съвсем скоро Министерството на здравеопазването ще получи точна информация кои са основните кредитори на лечебните заведения. Предварителната информация сочи, че това са фармацевтичните компании.

Министър Атанасова е поискала от директорите да представят мерки и бизнес планове за погасяване на задълженията. Според Атанасова голяма част от дълговете са наследени. Други се трупали от обслужването на неосигурени пациенти. Министърът посочи още, че обмисля мерки за справяне с неосигурените. Обясни, че думите й да се гледа здравно-осигурителния статус при издаване на лични карти били погрешно интерпретирани.  Проверката обаче може да се обвърже с предоставяне на някои административни услуги, каза Атанасова.

В търновската областна болница министърът откри обновеното кардиологично отделение с инвазивен сектор за 700 000 лв. Атанасова съобщи още, че е готова наредбата за специализациите на лекари. До края на седмицата тя ще бъде качена на сайта на министерството за публично обсъждане. Очакванията са през май тя да заработи и младите лекари да могат да специализират по новата нормативна база.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -