Касата ще плаща консумативите на пациенти с тежки рани

PRINT
хирургия

От догодина здравната каса ще реимбурсира консумативите на пациентите с гноен хидраденит – рядко заболяване, от което страдат около 1% от хората по данни на Световната здравна организация. Това ще се случи в рамките на следващата бюджетна година и при стриктно спазване на законовата нормативна база. Това съобщиха от пресцентъра на НЗОК. В България все още не е изяснен броят на пациентите с автоимунната болест. Проблемите на тези хора са свързани най-вече с трудното им диагностициране и сравнително големите за средно българско домакинство разходи за осигуряване ежемесечно на специални превръзки, необходими за грижата за болните.

На среща с представители на пациентските организации д-р Глинка Комитов, управител на НЗОК, подчерта готовността на институцията да НЗОК финансира напълно дейностите по клинична пътека за животоопасни инфекции, по която се лекуват и пациентите с гноен хидраденит. Той подчерта, че ще се направи всичко, в рамките на закона, за да се поеме реимбурсирането и на консумативите, необходими за домашно лечение.

На срещата присъстваха председателят на Национален алианс на хора с редки болести (НАХРБ) Владимир Томов, председателят на новоучредената пациентска организация – част от Алианса, Денислава Захариева от „Открито за раните“ и пациентка с гноен хидраденит.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Касата ще плаща консумативите на пациенти с тежки рани беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *