четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаКаним жители на Катар в наши балнеосанаториуми

Каним жители на Катар в наши балнеосанаториуми

Каним граждани на богатата страна Катар даидват на физиотерапия и рехабилитация у нас. Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова е ръководител на българската делегация, която ще бъде на официално посещение в Катар на 4 и 5 юни, съобщават от МЗ. В състава на българската делегация са включени началникът на ВМА генерал-майор Стоян Тонев и изпълнителният директор на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс“ д-р Александър Семков.

България разполага с отлични балнеосанаториуми и други отлични бази за възстановяване в системата на МЗ и Министерство на отбраната. Идеята е да се постигне договореност и тогава те ще могат да се ползват от катарски граждани съгласно междуправителствено договаряне.

Сред другите теми, които предстои да бъдат обсъдени, са обмена на медицинска информация и специалисти, както и други области в здравеопазването от взаимен интерес. Посещението е по покана на министъра на общественото здраве и председател на Върховния съвет по здравеопазване на Държавата Катар Абдула бин Халид Ал-Кахтани. Програмата на посещението предвижда среща с министър Ал-Кахтани и пленарни разговори в министерство на общественото здраве.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -