Каним жители на Катар в наши балнеосанаториуми

PRINT

Каним граждани на богатата страна Катар даидват на физиотерапия и рехабилитация у нас. Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова е ръководител на българската делегация, която ще бъде на официално посещение в Катар на 4 и 5 юни, съобщават от МЗ. В състава на българската делегация са включени началникът на ВМА генерал-майор Стоян Тонев и изпълнителният директор на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс“ д-р Александър Семков.

България разполага с отлични балнеосанаториуми и други отлични бази за възстановяване в системата на МЗ и Министерство на отбраната. Идеята е да се постигне договореност и тогава те ще могат да се ползват от катарски граждани съгласно междуправителствено договаряне.

Сред другите теми, които предстои да бъдат обсъдени, са обмена на медицинска информация и специалисти, както и други области в здравеопазването от взаимен интерес. Посещението е по покана на министъра на общественото здраве и председател на Върховния съвет по здравеопазване на Държавата Катар Абдула бин Халид Ал-Кахтани. Програмата на посещението предвижда среща с министър Ал-Кахтани и пленарни разговори в министерство на общественото здраве.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Каним жители на Катар в наши балнеосанаториуми беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *