Фондация „Силви Вартан“ дари скъп апарат за бебета

PRINT

Асоциация „Силви Вартан за България“ дари на отделението по неонатология на болница „Пловдив“ апарат за интензивна фототерапия на жълтеница при новороденото. Той е на стойност 10 хиляди евро.

Навръх Бабинден – 8 януари, вторник, зам.-председателката на асоциацията Теофана Теохарова и проф. Емилия Христова, бивш национален консултант по неонатология, ще гостуват на лечебното заведение.

Неонаталната жълтеница при бебетата се получава в случаи, когато майката и плодът са с различен резус фактор или бебето е с незрял черен дроб. Лечението се провежда със специалната синя лампа, която облъчва новородените с определена дължина на лъчите.

Лампата беше монтирана преди Коледа и вече провеждаме терапия с нея, обясни началникът на отделението д-р Диана Аргирова. Тя уточни, че апаратът е за интензивна терапия и с него добър ефект се получава с по-малък брой курсове. Според нея почти всички деца се раждат с някаква степен на жълтеница, но между 7 и 10 процента от бебетата имат нужда от фототерапия, за да не се стига до смяна на кръвта на новороденото. Заболяването не е безобидно и може да увреди нервната система на децата, поясни завеждащата. Затова сме изключително благодари за дарението на фондацията, подчерта д-р Арирова.

Световноизвестната певица е родена в българското село Искрец. Тя отдавна се занимава с благотворителна дейност и чрез своята асоциация „Силви Вартан за България“ е успяла да помогне на хиляди български деца с лични дарения.

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Фондация „Силви Вартан“ дари скъп апарат за бебета беше последно модифицирана от: май 3rd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *