Фармацевт и анестезиолог попълниха екипа на зам.-министрите

PRINT

Здравният министър проф. Николай Петров вече  е с трима зам.-министри. От стария екип остава Десислава Димитрова, която отговаря за европейските програми. Вчера бе обявено, че д-р Мирослав Ненков  става зам.-министър на мястото на д-р Минчо Вичев, който е бил освободен по негова молба. Д-р Ненков ще отваря за болничната политика.  Днес бе назначен и третият зам.-министър. Магистър фармацевт Лидия Нейчева (на снимката) поема ресор „Лекарствена политика“.

Заместник-министър Нейчева завършва „Фармацевтичен факултет“ на МУ-София през 1984 г. Започва работа по разпределение в гр. Видин. По-късно постъпва в НИХФИ, а от 1992 година е част от екипа на Военномедицинска академия. През 1996 година придобива специалност „Клинична фармация“. В периода 1998-2002 г. е управител „Болнична аптека“ във ВМА. От 2003 до 2006 г. е управител на аптека в „Софийски аптеки“. От средата на 2006 г. до сега работи в МБАЛ „Токуда Болница София“ АД като управител на „Болнична аптека“. Участвала е в програмата за обмен на опит в болниците на „Токушукай“ в Япония. Магистър фармацевт Лидия Нейчева е семейна, има двама сина.

Д-р Мирослав Ненков (на втората снимка) е известен с чувството си за хумор, водил е и собствено предаване за здраве по радиото. Завършва „Медицина“ във ВМИ-София през 1995 г. От 1996 до 2000 г. специализира „Анестезиология и интензивно лечение“. В периода 2007-2013 г. преминава през различни курсове в областта на органното донорство и координиране на донорство в Испания и Италия.

Новият заместник-министър е с 23-годишен трудов стаж. Професионалния си път започва през 1990 г. в реанимацията на Университетска болница „Царица Йоанна“ в София, където работи до 2000 г. До 2007 г. е лекар-ординатор и координатор по донорство в Университетска болница „Лозенец“. В периода 2007-2008 г. е лекар-ординатор в КАРИЛ и Координатор по донорство във ВМА- София. За кратък период работи в болница „Св. Анна“- София и през 2009 г. отново работи във ВМА като началник на отделение в КАРИЛ и координатор по донорство.

Свързани теми:

СНИМКИ: МЗ

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Фармацевт и анестезиолог попълниха екипа на зам.-министрите беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *