четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаДоц. Николай Янев от "Пирогов" е номиниран за "Лекар на годината"

Доц. Николай Янев от „Пирогов“ е номиниран за „Лекар на годината“

Днес, 19 октомври, в деня на Св. Иван Рилски – покровител на медиците, празнуват и българските лекари. Да посветиш професионалния си път на помощта за другите – това е призвание. Често в медиите се говори главно за лекарски грешки и лошо отношение. Рядко се споменава за обикновените лекари, които тихо и без претенции да са велики застават до своите пациенти в трудни моменти и правят всичко възможно, за да върнат здравето им. Работят в тежки условия с лошо заплащане, стара апаратура и неремонтирани клиники. Въпреки всичко следват новостите в медицината, за да покоряват нови върхове.

Доц. Николай Янев от „Пирогов“ е „Лекар на годината“

Един от тези всеотдайни лекари е доц. Николай Янев от „Пирогов“. Той е номиниран от Българския лекарски съюз за „Лекар на годината – 2017“. През август той извърши уникална операция за Югоизточна Европа с 3D принтиран индивидуален имплант. Технологичната новост спаси 43-годишен мъж с рак на лицето. Доц. Янев натрупал солиден опит областта на лицево-челюстната хирургия в Англия, но се завръща в родината, за да извърши автотрансплантацията. Лицето на 43-годишния мъж е пострадало сериозно от тумора. 3D принтираният титаниев имплант е изработен в Германия по индивидуална мярка на пациента. За целите на операцията доц. Янев комбинира високи технологии от различни европейски държави.

Наградата на доц. Янев Днес ще бъде връчена на тържествена церемония в зала EFE на хотел „Маринела“. „Лекар на годината“ е най-престижното медицинско отличие у нас. Изборът на наградените в различните категории отразява мнението на медиците от цялата страна. Тази година двадесет и осемте лекарски колегии са отличили за награждаване свои колеги в седем основни категории, сред които: „Млад лекар“, „Принос за развитие на иновативната медицина“, „Доайен в медицината“ и голямата награда – „Лекар на годината – 2017“.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -