вторник, 19 март, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политика600 000 лв. струва ремонтът на Послеродова клиника в Майчин дом

600 000 лв. струва ремонтът на Послеродова клиника в Майчин дом

Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че „Майчин дом“ е много добре работещо лечебно заведение без дългове към доставчици. Днес той откри ремонтираната с пари от МЗ Послеродова клиника в болницата.

„Майчин дом“ е водещо лечебно заведение в нашата страната, в което работят изключителни професионалисти. Тук се съчетава високият професионализъм, наличието на съвременна апаратура и техника, невероятно отношение към пациентите и в същото време един прекрасен и успешен мениджмънт от страна на ръководството на болницата“. Това посочи министър Ананиев по време на официалното откриване. Инвестицията е на стойност близо 600 хил. лв. Парите са отпуснати от Министерството на здравеопазването под формата на капиталови средства. На 394 хил. лв. възлиза ремонтът в лечебното заведение, а с други 200 хил. лв. е закупено оборудване за клиниката.

„Като икономист и финансист не мога да не кажа, че финансовото състояние на „Майчин дом“ е много добро, с положителен финансов резултат и без никакви задължения към доставчици“, коментира още министър Ананиев.

Той уточни, че това е една от причините МЗ да задели необходимия ресурс, за да бъде реновирана Послеродовата клиника, която е и най-съвременната в цялата страна. „Майчиното и детското здравеопазване са сред приоритетите на правителството и настоящия екип на МЗ. Усилията ни за обновяване на базите от този тип в страната ще бъдат последователни и осезаеми както за екипите, работещи в тях, така и за пациентите“, заяви Кирил Ананиев.

Директорът на университетската болница доц. Иван Костов посочи: „С цената на усилията от страна на Министерството на здравеопазването и „Майчин дом“ днес откриваме най-голямата и най-модерната Послеродова клиника в страната. Грижата за майката и детето са в основата на всяка една политика и фактът, че г-н Ананиев е днес с нас го доказва. „Майчин дом“ е институцията, която е основен фактор в развитието на акушерството и гинекологията в страната.“

Заявеният от правителството приоритет в майчиното и детското здравеопазване засега не се подкрепя с особени конкретни действия. Изпратихме 2017 г. с рекорден спад в раждаемостта – 5000 бебета по-малко в сравнение с 2016 г. В България бременните се налага да плащат за много от необходимите изследвания. Раждането  в много болници също струва над 1000 лв., а за децата няма никакви безплатни лекарства.

Свързани публикации

1 коментар

  1. Въпросът не опира до раждането на детето и да спре до там.
    Сама отглеждам две деца и само майка в моето положение знае какво коства това на мен и децата ми. Първо създайте условия да живеят тези деца и родителите им и чак след това очаквайте бебета.

Коментарите са затворени

- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -