600 000 лв. струва ремонтът на Послеродова клиника в Майчин дом

PRINT
Министър Кирил Ананиев

Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че „Майчин дом“ е много добре работещо лечебно заведение без дългове към доставчици. Днес той откри ремонтираната с пари от МЗ Послеродова клиника в болницата.

„Майчин дом“ е водещо лечебно заведение в нашата страната, в което работят изключителни професионалисти. Тук се съчетава високият професионализъм, наличието на съвременна апаратура и техника, невероятно отношение към пациентите и в същото време един прекрасен и успешен мениджмънт от страна на ръководството на болницата“. Това посочи министър Ананиев по време на официалното откриване. Инвестицията е на стойност близо 600 хил. лв. Парите са отпуснати от Министерството на здравеопазването под формата на капиталови средства. На 394 хил. лв. възлиза ремонтът в лечебното заведение, а с други 200 хил. лв. е закупено оборудване за клиниката.

„Като икономист и финансист не мога да не кажа, че финансовото състояние на „Майчин дом“ е много добро, с положителен финансов резултат и без никакви задължения към доставчици“, коментира още министър Ананиев.

Той уточни, че това е една от причините МЗ да задели необходимия ресурс, за да бъде реновирана Послеродовата клиника, която е и най-съвременната в цялата страна. „Майчиното и детското здравеопазване са сред приоритетите на правителството и настоящия екип на МЗ. Усилията ни за обновяване на базите от този тип в страната ще бъдат последователни и осезаеми както за екипите, работещи в тях, така и за пациентите“, заяви Кирил Ананиев.

Директорът на университетската болница доц. Иван Костов посочи: „С цената на усилията от страна на Министерството на здравеопазването и „Майчин дом“ днес откриваме най-голямата и най-модерната Послеродова клиника в страната. Грижата за майката и детето са в основата на всяка една политика и фактът, че г-н Ананиев е днес с нас го доказва. „Майчин дом“ е институцията, която е основен фактор в развитието на акушерството и гинекологията в страната.“

Заявеният от правителството приоритет в майчиното и детското здравеопазване засега не се подкрепя с особени конкретни действия. Изпратихме 2017 г. с рекорден спад в раждаемостта – 5000 бебета по-малко в сравнение с 2016 г. В България бременните се налага да плащат за много от необходимите изследвания. Раждането  в много болници също струва над 1000 лв., а за децата няма никакви безплатни лекарства.

[Общо: 2    Средно: 5/5]
600 000 лв. струва ремонтът на Послеродова клиника в Майчин дом беше последно модифицирана от: януари 9th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

One thought on “600 000 лв. струва ремонтът на Послеродова клиника в Майчин дом

  1. майка каза:

    Въпросът не опира до раждането на детето и да спре до там.
    Сама отглеждам две деца и само майка в моето положение знае какво коства това на мен и децата ми. Първо създайте условия да живеят тези деца и родителите им и чак след това очаквайте бебета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *