петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноД-р Костадин Ангелов назначен временно да управлява Александровска

Д-р Костадин Ангелов назначен временно да управлява Александровска

Д-р Костадин Ангелов е назначен за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на университетската болница Александровска в София. Заповедта за назначението е подписана от принципала на лечебното заведение – министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Д-р Ангелов е хирург в Клиниката по хирургия в Александровска болница и асистент по хирургия в Катедрата по хирургия на Медицински университет – София.

Наскоро изтече тригодишният мандат на предишния директор проф. Лъчезар Трайков. Бе обявен конкурс, на който се явиха петима кандидати. Никой обаче не бе избран, а обяснението бе оставката на правителството. Ето и още биографични данни за новия директор на Александровска:

Ангелов е завършил с отличие „Медицина“ през 2004 г. в Медицински университет – София. През същата година печели конкурс и започва специализация по хирургия към Клиниката по хирургия на Александровска болница – София. От 2004 г. до юни 2006 г. д-р Ангелов работи като лекар-ординатор в Спешно отделение – Шокова зала към ЦСМП – София област на територията на МБАЛ „Св. Анна“ – гр. София. След спечелен конкурс през юни 2006 година е избран за асистент по хирургия към Катедрата по хирургия на Медицински университет – София.

През 2006 година д-р Костадин Ангелов се дипломира като магистър по „Обществено здраве“ и „Здравен мениджмънт“ със защита на дипломна работа на тема „Стратегия за развитие и управление на многопрофилна болница на територията на град София“. От 2008 г. до 2010 г. Костадин Ангелов е Главен административен лекар на Клиниката по хирургия „Проф. д-р Ал.Станишев“ при УМБАЛ „Александровска“ и Завеждащ – учебна дейност на Катедрата по хирургия. От 2008 г. до 2010 г. д-р Ангелов е и секретар на сп. „Хирургия“.

През 2010 г. д-р Костадин Ангелов придобива специалност по „Обща хирургия“. През 2012 г. е зачислен за свободен докторант с тема на дисертацията си „Оптимизиране на оперативното лечение и лимфната дисекция при рака на стомаха“. От 2012 г. д-р Ангелов е заместник – курсов ръководител на 5 курс студенти – медици и член на Комисията по качество на обучението в Медицински факултет – София. През 2012 г. печели наградата „Най – добър преподавател“ на студентите медици от випуск 2012 г.

Научните интереси на д-р Костадин Ангелов са свързани с хирургичното лечение на онкологичните заболявания на гастроинтестиналния тракт, маркирането на сентинелни лимфни възли и в частност – рака на стомаха. Той е съавтор в два учебника по хирургични болести. Има над 20 научни публикации в областта на онкохирургията и спешната хирургия и над 25 участия в национални и международни научни форуми. Д-р Ангелов е член на Българското хирургично дружество и на Международната асоциация за рака на стомаха. Владее английски и руски език и ползва работно френски език.

Вижте тук последното интервю на предишния директор проф. Лъчезар Трайков.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -