Водещ наш лъчетерапевт се върна от чужбина в Сити Клиник

PRINT

Водещ лъчетерапевт – д-р Николай Недев, започва работа в Клиниката по лъчелечение в Сити Клиник Онкологичен център. Преди това в продължение на 15 г. оглавява един от най-престижните центрове по радиационна онкология в Австралия и Нова Зеландия. Д-р Недев притежава лиценз да практикува специалността си на няколко континента – Австралия и Нова Зеландия, Африка и Европа. Той е пионер в много аспекти на лъчелечението и е развил първата програма за лъчелечение с модулиране на дозата (IMRT) в Нова Зеландия. Под негово лично ръководство са проведени повече от 10 000 курса лъчелечение с много високо ниво на сложност.

“Щастлив съм да се върна след толкова много години обратно в България. Такава една стъпка винаги има не само практически, но и символни измерения. С радост се присъединявам към екипа на Сити Клиник Онкологичен център. Истински съм впечатлен от размаха, с който е организирана новата онкологична болница. Нивото на персонала и апаратурата е наистина световно. Бих искал да помогна на българските си колеги в прилагането както на на най-иновативните методи в лъчелечение – радиохирургията (безкръвна лъчева операция), така и в организацията на онкологичната грижа за болния.” каза д-р Николай Недев. Той изрази увереност, че със своя опит в областта на лъчелечение и радиохирургия ще допринесе за прилагане на съвременно и авангардно лечение на онкологично болните пациенти.

Д-р Недев е член на американската и европейската асоциация по терапевтична радиология и онкология, както и на  австралийската и новозеландска асоциация за лечение на тумори на глава и шия. Също така е член на Кралския колеж на радиолозите на Австралия и Нова Зеландия. Клиничните му интереси обхващат стереотактична радиохирургия и радиотерапия, лъчелечение на тумори на глава и шия, лъчелечение на мозъчни тумори. Управлението на качеството в лъчелечението също влиза в широките му професионални интереси.

“Ние сме щастливи от факта, че лекар с висока експертност беше поканен и прие да стане част от екипа ни.” съобщи проф. д-р Татяна Хаджиева, началник на Kлиниката по лъчелечение към Сити Клиник Онкологичен център. Тя допълни, че се планира въвеждането на рутинно прилагане на радиохирургия при  тумори и метастази в черния дроб, белия дроб и надбъбреци, които до момента рядко са обект на такова лечение в България.

Клиниката по лъчелечение е интегрален компонент на онкологичната болница. Тя предоставя пълна гама от терапевтични методи с най-модерната апаратура в момента в света. На разположение на пациентите са два линейни ускорителя, единия от които Трубийм STX специализиран за стереотактична радиохирургия. Те се отличават с най-иновативните системи за планиране на лъчелечението и с вградената си система за контрол на качеството. Екипът от специалисти прилага най-новите научномедицински познания за напредъка в органосъхраняващия подход, овладяването на туморния растеж и метастазирането.

[Общо: 5    Средно: 3.4/5]
Водещ наш лъчетерапевт се върна от чужбина в Сити Клиник беше последно модифицирана от: октомври 28th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *