Вода с колаген в помощ на добрата форма

PRINT

Често мислим за колагена по-скоро като за съставка в козметиката. Всъщност това е главният белтък в съединителната тъкан в човешкото тяло. Изгражда съединителната тъкан, от която е съставен всеки орган. Участва в сухожилия, стави, хрущяли, кости, зъби, кръвоносни съдове, роговица и т.н. Естествената способност на тялото да произвежда колаген и да поддържа хидратацията на клетките значително намалява след 25-годишна възраст. За да си това е важно да си го набавяме с отвън.

Все по-голяма популярност набират т.нар. функционални хранителни продукти – т.е. такива, които имат добавена полезна стойност. Отскоро и на нашия пазар се предлага вода с колаген, българско производство. Според създателите на продукта това е напълно иновативна напитка, подходяща за всички, които искат да поддържат младежки вид и добра форма. Специалната вода с колаген има редица ползи: подкрепя отвътре красотата, като повишава нивото на колаген в кожата; грижи се за здравето на мускулите, ставите и костите. При хората, които спортуват и се хранят здравословно, подкрепя мускулната регенерация и поддържа добрия тонус. Не на последно място действа засищащо.

Водата с колаген успешно възстановява колагеновите запаси в тялото, които се изчерпват с течение на времето. Спомага за укрепването на колагеновата матрица в епидермиса. Благодарение на подобрения баланс на течностите в организма, кожата изглежда по-свежа, по-млада и е по-малко склонна към образуване на бръчки и фини линии.

Новото поколение вода има и още предимства: колагенът е с научно доказан благоприятен ефект върху съединителната тъкан на тялото, той оказва положително въздействие върху регенерирането на мускулите и подобрява общото физическо състояние. Известно е, че липсата на колаген може да доведе до намалена костна плътност и до повишен риск от фрактури, особено при хора в по-зряла възраст.

И не на последно място: колагенът играе съществена роля за съхранението и възстановяването на здравината на артериите и поддържа нормалното им функциониране, което е жизнено важно за всички органи и системи в тялото.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Вода с колаген в помощ на добрата форма беше последно модифицирана от: април 20th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *