Вещество в малините убива ракови клетки

PRINT

Могат ли малините да убиват ракови клетки? Вероятно да, смятат експерти от Университета Клемсон, които вече са провели първите многообещаващи изследване върху животни. На опитните гризачи бил даден екстракт от малини. В резултат било документирано, че над 90% от клетките на рака на стомаха загивали.

Антиоксидантните свойства на малината са известни отдавна. Учените вярват, че в малките червени плодове се съдържа специален компонент за борба с рака. Те припомнят, че никой от известните антиоксиданти не е в състояние да унищожи 90% от раковите клетки. Предполага се, че не само едно вещество, а определена комбинация от вещества, които се съдържат в малините, дава този уникален ефект.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Малините увеличават шанса за забременяване 
Храни, които ускоряват метаболизма 
Кои са храните, които ни запазват млади

Преди това учените смятаха, че ракът може да бъде победен само с някои сортове, например черни малини. Изследователите доказали, че това не е точно така. Който и да е сорт от тези плодове може да се справи с туморните клетки. Малината има и други полезни свойства. Пълна е с витамин C, който е много важен за мъжката плодовитост. Има и магнезий, който участва в производството на тестостерон. Още един плюс – те спасяват сперматозоидите от оксидативен стрес (въздействието на вредните вещества).

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Вещество в малините убива ракови клетки беше последно модифицирана от: януари 24th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *