Ваксина срещу бяс в София вече ще се прави в Александровска

PRINT
инжекция ваксина

Целевата имунизация срещу бяс вече ще се извършва в УМБАЛ „Александровска“, а не  както досега, в Първа МБАЛ – София“ (Първа градска). Това съобщават от Столична здравна регионална инспекция (СРЗИ). Промяната се налага поради изменение в списъка на лечебните заведения, в които се извършват такива имунизации. Първа градска отпада от извършителите на тази дейност.

Ваксините в Александровска болница се извършват в център, разположен в рамките на Спешното отделение, в корпуса на Клиниката по урология и Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия. Входът е откъм бул. „Пенчо Славейков“. Повече информация можете да получита на телефон 02/923 09 55.

Бяс е сериозно заболяване, което се причинява от невротропен вирус (Rabies Virus). Той спада към семейство Рабдовируси. Заболяването се среща по-често при животни. Възможно е обаче и човек да се разболее след ухапване от заразено животно. Вирусът се предава посредством заразена кръв или слюнка. В наши дни бяс при хората се среща изключително рядко. Единични са случаите на регистрирани заболели през последните 40 години в България. Въпреки това при ухапване от животно, за което има съмнение, че е заразено, категорично се препоръчва имунизация с противобясна ваксина.

[Общо: 4    Средно: 2.8/5]
Ваксина срещу бяс в София вече ще се прави в Александровска беше последно модифицирана от: април 2nd, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *