Ваксина хапче ще пази от стомашни инфекции

PRINT
лекарства лечение

В Кеймбридж разработиха нова ваксина срещу някои от най-разпространените микроби, които причиняват летни стомашни неразположения. Инфекциите с бактериите E.сoli и салмонела провалят отпуската на милиони туристи, пише „Дейли мейл“. Симптомите са известни в Англия като „Делхи корем“, защото често мъчат гостите на тропическите страни като Индия.

Потърпевшите се оплакват от силни болки в стомаха, крампи и диария. Заради инфекцията се стига и до дехидратация, която може да има тежки последици. Заболяването се причинява от замърсена храна или вода.

„Ваксината, която произведохме, е под формата на пудра и е много стабилна. Не се нуждае от съхранение на студено“, пояснява проф. Найджъл Слейтър, шеф на екипа, създал препарата. Всичко, което човек трябва да направи, е да погълне капсулата и така ще бъде предпазен от стомашните проблеми. Проф. Слейтър, който ръководи екипа учени в университета на Кеймбридж в департамента по биохимично инженерство и биотехнологии, допълва, че клиничните проучвания започват по-късно тази година.

СНИМКА: АРХИВ

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Ваксина хапче ще пази от стомашни инфекции беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *