Тестват нова терапия срещу рак – червено вино и аспирин

PRINT
червено вино

Нова противоракова терапия може да бъде разработена на основата на съединение от червеното вино – ресвератрол, в комбинация с аспирин. Двете вещества нанасят поражения на тетраплоидните анормални клетки, които водят до рак, пише в. „Белфаст Телеграф“. Именно тези мутирали клетки предизвикват генетична нестабилност и често провокират развитието на рак.

Тестовете с мишки, предразположени към рак на червата, показали, че в стомашно-чревния тракт се натрупват по-малко опасни клетки, ако те приемат аспирин и червено вино. Това означава, че тази комбинация може да помогне за отстраняването на предшествениците на раковите клетки, казва д-р Гуидо Кремер от Института „Густав Руси“.

Двойното въздействие помагало също така да се убият тетраплоидните клетки в клетъчни проби от рак на дебелото черво при човека. За ресвератрола от червено грозде отдавна се знае, че има антиоксидантни и противоракови свойства. Аспиринът също е известен със своите антитуморни свойства, той е особено ефективен срещу рака на стомаха и червата. Комбинацията от тези вещества обаче се тества за първи път.

Източник: Белфаст Телеграф

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Тестват нова терапия срещу рак – червено вино и аспирин беше последно модифицирана от: декември 8th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *