Създадоха сутиен, който засича рак на гърдата

PRINT

Компанията First Warning Systems създаде революционен сутиен, който може да разпознава злокачествен тумор на гърдата, става ясно от нейно прессъобщение. Така дамското бельо вече няма да служи само, за да приковава мъжките погледи, а получава и ново предназначение – профилактика на едно разпространено и нерядко смъртоносно заболяване. то завършва фатално в 40-50% от случаите въпреки напредъка на съвременната медицина.

От вътрешната част на специалния сутиен (на снимката) се намира специално устройство, което помага за ранната диагностика на заболяването. Чувствителни сенсори измерват всяка промяна в температурата на клетките, които могат да бъдат свързани с разрастването на кръвоносните съдове. Този процес често се свързва с появата на тумори.

Сенсорите са свързани с технология за разпознаване на образи, хронология и изкуствен интелект. Така те могат да наблюдават динамиката в тялото на здравата жена и да регистрират дори най-малките изменения в тъканите на гърдите. Очаква се новаторският сутиен да бъде пуснат в продажба през 2013 г.

Най-коварното при рака на гърдата е, че обикновено го регистрират късно. Според експерти туморът се вижда на мамограф около 6 г. след началото на злокачествените процеси.

Свързани теми: Вещество от канабиса спира агресивен рак

Ново проучване: ГМО води до рак

Мамографията не хваща всеки тумор на гърдата

17-годишна направи програма, която открива на 99% рак на гърдата

СНИМКА: First Warning Systems

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Създадоха сутиен, който засича рак на гърдата беше последно модифицирана от: април 3rd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *