Създадоха суперлекарство за отслабване, пази от диабет и рак

PRINT
диета за отслабване

Учени от САЩ създадоха суперлекарство, предназначено да се бори със затлъстяването. В същото време то предпазва от сърдечни заболявания, диабет и дори рак. Препаратът е на основата на Hf2 антитела, съобщават експертите от Училището по медицина в Ню Йорк Icahn. Те не позволяват около вътрешните органи да се събират мазнини. Затлъстяването на органите е сериозен проблем, който съществува и при хора, които на външен вид са с нормална фигура. Свързано е с генетично предразположение, неправилно хранене и обездвижване.

Вижте още: Диета за отслабване, която не вреди на здравето

До момента са проведени изпитвания на антителата само върху лабораторни животни. Те обаче се многообещаващи. Ефектът върху мишките бил поразителен – антитялото ги предпазило от наддаване на тегло въпреки отстраняването на яйчниците (симулирана менопауза). Лекарството действало дори при мишки, които били подложени на диета с високо съдържание на мазнини.

Новото лекарство пази от напълняване след менопаузата

Новото лекарството може да предпазва и от остеопороза, рискът за която се увеличава след менопаузата. В този период от живота много жени започват да наддават на тегло и трупат мазнини в областта на талията. Това се нарича висцерално затлъстяване и е свързано с болести на сърцето и метаболитни заболявания.

Въвеждането на антитялото в организма позволява активирането на белодробната функция, която също страда по време на менопауза. Подобрили се физиологичните параметри като цяло, повишило се нивото на ефективност на кафявата мастна тъкан. Тя позволява тлъстинките бързо да се изгорят и преобразуват в телесна топлина, като по този начин се изгаря бяла мазнина.

Антителата действат на FSH (фоликулостимулиращ хормон). Те се свързват с него и блокират неговото действие. По този начин процентът на натрупване вътрешни мазнини намалява. Увеличава се клетъчната митохондриална плътност, активира се кафявата мастна тъкан и се подобрява термогенезата. Впрочем след настъпване на менопаузата нивата на FSH в организма се повишават. Именно в този период загубата на костно вещество напредва най-бързо.

В момента лекарствата за отслабване действат, като блокират апетита или пречат на усвояването на веществата от храната. Те обаче имат много странични ефекти. Затова сега учените вярват, че са открили нещо ново, което ще се превърне в мощно оръжие срещу затлъстяването, което вече е световна епидемия.

Източник: Daily Mail

[Общо: 2    Средно: 5/5]
Създадоха суперлекарство за отслабване, пази от диабет и рак беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *