Създадоха инсулин на хапчета

PRINT
инсулин висока кръвна захар

Учени от Университета на Калифорния създадоха уникално инсулиново хапче, което може да замени болезнените инжекции. Нещо повече, то контролира захарта по-ефективно отколкото инжекционния инсулин, съобщава Zee News. Хората с инсулинозависим диабет трябва да си бият инжекции няколко пъти на ден. Ето защо хапчетата наистина ще улеснят живота им.

Когато инсулинът се инжектира, той първо минава през периферната кръв, а след това попада в кръвния поток, свързан с черния дроб. Когато лекарството се приема през устата, от физиологична гледна точка това става по един по-директен начин. Основният проблем си остава стомашната киселина и агресивната към хапчетата среда в червата.

Въпреки това новата капсула с инсулин успява да оцелее в условията на агресивна среда благодарение на особеното покритие, излъчвайки лекарството чак в тънките черва. Това не е чак толкова просто – капсулата се разтваря в тънките черва, освобождавайки малки пластири, които се  прикрепят към чревната стена и изпускат инсулин. По принцип този метод е подходящ и за други медикаменти.

[Общо: 5    Средно: 4.6/5]
Създадоха инсулин на хапчета беше последно модифицирана от: януари 8th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *