Разработват 37 нови лекарства за паркинсон

PRINT
високо кръвно лечение

Над 30 препарата за паркинсон в момента преминават през различни етапи на клинични изпитания. Това съобщава руският „Фармацевтичен вестник“, като се позовава на информация от Американската асоциация на фармацевтичните изследователи и производители (PhRMA).

Оттам уточняват, че биофармацевтичните компании в САЩ разработват в момента 37 нови лекарствени препарата за лечение на неврологичното заболяване. 23 от новите медикаменти са предназначени за лечение на самата болест паркинсон, 11 са за лечение на съпътстващи състояния, а три – диагностични средства. Разрешителните за допускането им до пазара в момента се разглеждат от Службата за храни и лекарства в САЩ.

Според статистиката в света в момента живеят около 10 млн. души с хронична или прогресираща форма на паркинсон. Още много други живеят с болестта, без да подозират за диагнозата си. Ако заявените препарати не покажат достатъчно висока ефективност и учените не представят нови методи за решение на проблема, към 2040 г. броят на пациентите с паркинсон ще се удвои.

Това ще удари сериозно по световната икономика. И обратно – ако болестта може да овладява по-успешно и пациентите в активна фаза намалеят наполовина, допълнителните разходи на здравните системи ще се съкратят с 35%.

[Общо: 5    Средно: 4/5]
Разработват 37 нови лекарства за паркинсон беше последно модифицирана от: август 16th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *