Приетите норми за кръвно налягане трябва да се преразгледат

PRINT
високо кръвно хипертония

Приетите сега норми за нормално кръвно трябва да се преразгледат, поне що се отнася до необходимостта от лекарства за контролирането му, смятат учени от Оксфорд. Според тях половината възрастни трябва да вземат хапчета за кръвното. Затова те предлагат да се преразгледат препоръките за предписване на хапчетата за високо кръвно налягане. Такава терапия е много важна за хората, които вече са с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, въпреки „нормалното“ си кръвно налягане – това са пушачи, диабетици, хора с хронични заболявания и възрастните.

Вижте във видеото повече за функцията на кръвното налягане. 

Животът на милиони хора може да бъде спасен, ако хора със смятаното за нормално кръвно сега вземат лекарства, за да го намалят. Това ще намали риска от инфаркт и инсулт, твърдят от авторите на новата концепция, публикувана в списанието The Lancet. Техният анализ обхванал 20-годишни клинични проучвания с участието на повече от 600 000 души.

Намаляването на налягането с 10 мм живачен стълб сваля риска от инфаркт с една пета, риска от инсулт и сърдечна недостатъчност с една четвърт, а рискът от смърт по всякаква причина с 13%, обобщават научните експерти. Според тях, заедно с медикаменти за понижаване на кръвното налягане трябва всеки втори възрастен.

[Общо: 10    Средно: 3.4/5]
Приетите норми за кръвно налягане трябва да се преразгледат беше последно модифицирана от: юли 28th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *