Ново отделение по съдова хирургия тръгна в Сити Клиник Младост

PRINT
съдова хирургия диабетно стъпало

От 1 юли функционира новосъздадено Отделение по съдова хирургия в Университетската болница Аджибадем Сити Клиник Младост. То ще разшири достъпа на пациенти от София и страната до съвременно и комплексно лечение на пълния обем планови и спешни съдови заболявания. Структурата се разширява и премества от настоящата си локация в Сърдечно-съдов център в Болница Младост, където разполага с най-съвременно оборудвани операционни зали, по-голяма леглова база и възможност за прием на увеличаващия се брой пациенти, търсещи помощ за своите съдови заболявания. Едновременно с това в Сърдечно-съдов център се запазва доболничната практика и консултация с водещите съдови хирурзи.

Целта ни е да продължим да развиваме отворената и ендоваскуларната дейност в отделението, но и да затвърдим позицията си на номер 1 център в страната за превенция на ампутации на крайници при сърдечно-съдови усложнения при диабетно болни. Това е едно от най-честите усложнения при пациентите с диабет и ние се гордеем, че в по-голямата част от случаите успяваме да избегнем ампутация и значително да подобрим качеството им на живот.“ – сподели  д-р Стефан Стефанов, началник на отделението по Съдова хирургия.

Модерни методи спасяват от ампутация при диабетно стъпало

Първата извършена операция в Отделението по съдова хирургия в Болница Младост е при пациент със стеснение на сънната артерия. Интервенцията предотврати риска от получаване на мозъчен инсулт и даде старт на дейността на новата структура.

Новото отделение предлага оптимални възможности за хирургия на нарастващия брой пациенти в модерно обзаведени стаи и увеличен леглови потенциал в комфортна среда. На отделен етаж е разположен операционният блок с операционни зали, оборудвани с най-съвременна апаратура за хирургични, ендоваскуларни и хибридни интервенции. Екипът на д-р Стефанов събира на едно място профилирани хирурзи с доказан опит и авторитет, анестезиолози и сестри в отделението и операционния блок.

Разширени вени и хронична венозна недостатъчност

Един от най-важните акценти на отделението ще е дисталната хирургия на най-малките съдове на долен крайник и намаляване на броя на пациентите, насочени за ампутация от други лечебни заведения. Друга тясна специализация на екипа е лечението на съдовите усложнения при захарна болест – диабетно стъпало и др. Д-р Стефанов и неговият екип бележат рекордната статистика от над 400 поставени дистални байпаса на долни крайници, предимно при пациенти с диабет. Приоритет на съдовите хирурзи в новото отделение е и оперативното лечение на торако-абдоминалните аортни аневризми.

Макар и нови за страната, операциите на торако-абдоминалните аневризми биха дали шанс за оцеляването на десетки пациенти с това заболяване. Прилагането на новите технологии е ключът за високото качество на лечение в отделението. Използването на 3D модели помага за прецизната оценка и индивидуален подход при всеки един пациент и не на последно място оборудването с последно поколение апарати за хибридна и конвенционална хирургия.

В отделението ще се лекуват още стесненията на сънните артерии, на артериите на вътрешните органи и тези на горните крайници. Ще се прилага цялата гама от оперативни и ендоваскуларни техники във всяка една част от човешкото тяло.

Източник: Пресцентър Аджибадем Сити Клиник

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Ново отделение по съдова хирургия тръгна в Сити Клиник Младост беше последно модифицирана от: юли 3rd, 2020 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *