Новаторска терапия успешно излекува онкоболни от COVID-19

PRINT
д-р Димитър Георгиев ендокринолог Пловдив

Онкоболни, заразени с COVID-19, бяха излекувани успешно, след като екипът на специализираното отделение за лечение на коронавирус в болница „Медлайн“ приложи успешно иновативен подход в терапията. Екип с лекари от различни специалности –  ендокринолог, хематолог, пулмолог, кардиолог и инфекционист, обсъдили състоянието на пациентите, съобщи д-р Димитър Георгиев, завеждащ на отделението по Ендокринология в МБАЛ „Медлайн“.

Обратими ли са уврежданията на белия дроб от коронавируса?

Венозно приложен имуноглобулин подкрепя имунната система

Лечението е проведено на двама мъже над 60-годишна възраст с хронична лимфолевкоза (злокачествено кръвно заболяване). “Приложихме венозно висококонцентриран имуновенин (имуноглобулин) по схема за модулиране (укрепване) на имунната система, който допълнително с използваната антивирусна, противовъзпалителна, антикоагулантна и антиагрегантна (срещу тромбоза) терапия доведе до общо укрепване на организма.

Смисълът на приложението на имуновенина е допълнително да допринесе за възстановяване на хомеостазата (вътрешното състояние) на организма“, обясни д-р Георгиев. След повече от 3-седмичен престой в отделението пациентите са изписани за домашно лечение и в момента са напълно възстановени.

Защо коронавирусът застрашава сърцето?

Лечебната схема е съобразена с придружаващото заболяване

Д-р Георгиев изтъкна, че терапевтичната схема се разработва от лекуващия екип индивидуално за всеки болен и е съобразена с придружаващото заболяване, степента на неговото развитие, възрастта и тежестта на инфекцията, като са отчетени и специфичните клинични прояви на COVID-19. Ефектът от лечението задължително се проследява във времето и се адаптира според стадия на заболяването.

Отличният резултат, постигнат след иновативното лечение, е огромно постижение за медицината, защото и двамата пациенти са възстановени, без сериозни усложнения от вирусната инфекция, като се има предвид, че при хората със злокачествени заболявания на кръвта, инфектирани с COVID-19, смъртността е много висока.

„Идеята за иновативната терапия е на екипа на болница „Медлайн“, но до прилагането се стигна със съдействие на колеги от клиниката по хематология на УМБАЛ „Св. Георги“, посочи специалистът.

Източник: Пресцентър болница „Медлайн“

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Новаторска терапия успешно излекува онкоболни от COVID-19 беше последно модифицирана от: февруари 16th, 2021 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *