Нова зала за лечение на ритъмни и проводни нарушения в Токуда

PRINT
токуда предсърдно мъждене

Нова зала по електрофизиология заработи официално в болница „Токуда“. Апаратурата в нея дава допълнителни възможности за диагностика и лечение на пациенти с ритъмни и проводни нарушения. „Инвестицията е за близо 2 милиона и половина лева, а с нея се надяваме да покрием нуждата от вискотехнологична терапия на тези заболявания, благодарение на високата квалификация на екипите на Клиниката по Кардиология, водена от д-р Валери Гелев и в частност електрофизиологичната лаборатория с началник д-р Васил Трайков“, каза д-р Венелина Милева, изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

Рискът от възможни усложнения намалява

„За нас е мисия с обновена апаратура и с изключително добрия екип, с който разполагаме, да предлагаме най-добрите медицински услуги на пациентите. Ще продължаваме да изпълняваме нашите проекти за обновяване и подобряване на възможностите за качествено лечение тук“, разкри г-н Билал Демирлер, прокурист на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

„Тази зала ни позволява да бъдем една от най-високотехнологичните кардиологични клиники в страната. Искам да благодаря на целия екип на Клиниката по Кардиология – всички лекари,  медицински сестри и целия персонал, чрез които имаме възможността да предлагаме качествена медицинска услуга и да лекуваме пациентите по най-високи стандарти“, сподели д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по кардиология.

Д-р Васил Трайков, началник на електрофизиологичната лаборатория благодари за успешно завършения проект и подкрепата от мениджмънта и д-р Гелев, и посочи основните предимства и иновации на новата зала. Това са вече две системи за триизмерно картографиране на сърцето и конзола за интракардиална (вътресърдечна) ехография, които позволяват повишаване на точността и успеваемостта на електрофизиологичните изследвания и терапия. В същото време намаляват риска от възможни усложнения при процедурите.

Какво са ритъмните и проводни нарушения на сърцето

В някои случаи ритъмните и проводни нарушения на сърцето са животозастрашаващи и изискват бързо и ефективно лечение. В други случаи те не са пряко опасни за живота, но значително влошават качеството на живот на пациентите. Инвазивната електрофизиология предлага възможности за пълно дефинитивно излекуване на много от тези нарушения. Прилаганата катетърна аблация е над 80% ефективна при предсърдно мъждене и над 90% при състояния като предсърдно трептене, надкамерна тахикардия и др. Тя е изключително ефективна и при неприятни и много опасни състояния като камерни тахиаритмии, особено при структурни сърдечни заболявания.

В новата електрофизиологична зала се повишава и капацитетът за кардиостимулационни процедури и имплантиране на устройства, които предоврятяват внезапната сърдечна смърт –  кардиовертер-дефибрилатори при животозастрашаващи камерни аритмии, ресинхронизираща терапия при сърдечна недостатъчност и ляв бедрен блок и др.

Официални гости на откриването на инвазивната лаборатория бяха заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, председателят на Управителния съвет на Български лекарски съюз д-р Иван Маджаров и първият консул на посолството на Република Турция – г-н Барбарос Дикле.

Да осветят и благословят залата и работата на медицинските екипи дойдоха епископ Поликарп – викарий на Софийската митрополия със своите помощници. Освен официалния ритуал, висшите духовници подариха красива бродирана икона на отделението, която да пази лекарите и да помага за успешното лечение на пациентите.

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Нова зала за лечение на ритъмни и проводни нарушения в Токуда беше последно модифицирана от: април 2nd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *