Нова модерна зала за диагностика и лечение на ритъмни нарушения

PRINT
ангиография ритъмни нарушения

Нова свръхмодерна ангиографска зала бе открита в УМБАЛ Аджибадем Сити Клиник. Така лечебното заведение става едва третото в страната, където има три налични специализирани лаборатории за инвазивна диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания. Залата е оборудвана с единствени по рода си у нас технологии и системи за диагностика и лечение на ритъмно-проводни нарушения на сърцето.

Триизмерна карта на сърцето при аритмия

Сред тях е последно поколение система за триизмерно картографиране на сърцето – CARTO. Тя прави възможно лечението на сложни аритмии каквито са живото застрашаващите камерни тахикардии, както и на най-често срещаната аритмия – предсърдно мъждене. Освен системата за 3D картографиране на сърцето, новата зала разполага и с апаратура, която позволява лечение на предсърдно мъждене чрез замразяване на тъканите – криоаблация, и е също уникална за България.

Екипът от висококвалифицирани електрофизиолози е воден от проф. Лазар Ангелков, световно признат специалист в областта с огромен опит в прилагането и лечението на сложни аритмии.

Причини и симптоми на сърдечните аритмии

Оценка на проводната система на сърцето

В новата ангиографска залата всички пациенти с аритмии и електрофизиологични нарушения ще получават високоспециализирано изследване за оценка възбуднопроводната система на сърцето и определяне на патологичните зони. Като това позволява лечението на пълния спектър от ритъмно-проводни нарушения (включително тежки и живото застрашаващи аритмии и предсърдно мъждене).

Освен провеждането на сложни електрофизиологични процедури, ангиографската зала предлага и пълен спектър от процедури, свързани с постоянната електрокардиостимулация.

Д-р Гълъбов: Симптомите на сърдечен порок се подценяват

Третата ангиографска зала в Сърдечно-съдовия център на Аджибадем Сити Клиник е конструирана, така че в нея да могат да бъдат извършвани процедури едновременно от инвазивни кардиолози и хирурзи при комбинирани (хибридни) случаи. Изпълнявайки функцията и на хибридна зала, в нея ще могат да бъдат прилагани най-съвременните техники на минимално инвазивното лечение, което е бъдещето в развитието на хирургията и все по-често заменя големите отворени операции.

Такива хибридни интервенции са минимално инвазивна смяна на аортна клапа (TAVI), както и реконструкция на митрална клапа (Mitral Clip). За първи път у нас и ще се имплантират съдови протези при аневризми и дисекации по цялата дължина на аортата.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Нова модерна зала за диагностика и лечение на ритъмни нарушения беше последно модифицирана от: октомври 18th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *