Нов център по дерматология и алергология отвори врати в Пловдив

PRINT

Нов център по дерматология и алергология вече функционира на територията на пловдивската болница „Пълмед“, съобщават от лечебното заведение. Той се състои от кабинети и лаборатория в ДКЦ „Пълмед“ и се оглавява от известният пловдивски дерматовенеролог и алерголог доц. Румяна Янкова. В него се извършват освен консултации, но и разнообразни изследвания – тестуване с алергени за дихателна, хранителна и други видове алергии, а също и медикаменти, включително така необходимите тестове с упойки за пациенти преди операции. Предоперативното обслужване се осъществява не само за лежащо болните от болница „Пълмед“, но и за всяка друга болница, отделение, ДКЦ,  медицинско заведение и пациент, които желаят да го осъществят самостоятелно в „Пълмед“. В центъра се извършва и съпътстващо защитно лечение, за да се избегнат сериозни и животоопасни реакции.

В модерния център традиционното епикутанно (пач тест) тестуване се извършва с най-новите, непрекъснато обновяващи се и окомплектовани европейски серии, авторизирани от Международната изследователска група по контактен дерматит. Същите серии ще се използват и при провеждане на ежегодната безплатна есенна седмица за алергологично тестуване и лечение на пациенти с дерматити и екземи.

Центърът разполага и с модерен дерматоскоп, както и с дигитален микроскоп за изследване на пигментни образувания и нарушения на кожата. В тази връзка центърът ще се включи активно в ежегодно провеждащата се безплатна европейска кампания „Евромеланома“ с прегледи и консултации за пациенти със съмнителни пигментни тумори, бемки и други образувания.

За информация и записвания на часове: ДКЦ „Пълмед“, тел. 032 607349

[Общо: 22    Средно: 2.7/5]
Нов център по дерматология и алергология отвори врати в Пловдив беше последно модифицирана от: август 17th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *