Криохирургия – не режат, а замразяват болните тъкани

PRINT
Медлайн криохирургия

От 1 септември 2016 г. във верига болници „Медлайн“-Централ Хоспитал“ работи новият Център по криохирургия. Лечебното звено е уникално за България и е напълно оборудвано с необходимата медицинска апаратура за интервенции на пациенти с урологични и гинекологични заболявания.

Тук се прилага най-щадящият мини инвазивен метод – студова деструкция, при който водата в клетките се замразява,без да се налага да бъдат отстранявани самите тъкани. Изключителното в този подход е, че болният не губи кръв и се възстановява много бързо след интервенцията. Връща се нормално към ежедневните си задължения. Криохирургията е подходяща за пациенти, страдащи от други придружаващи заболявания. Те не биха издържали дори лапароскопска или ендоскопска интервенция.

Иновативната терапия е въведена от д-р Франко Луняни

Иновативната терапия бе въведена във веригата болници с помощта на светилото в криохирургия – д-р Франко Луняни. Най-добрият специалист в света гостува в Пловдив два пъти – през юни и в средата на август. Тогава под негово ръководство бяха оперирани шестима пациенти с доброкачествени и злокачествени урологични и гинекологични заболявания. Всички се чувстват отлично след интервенцията.

Първият опериран – 78-годишният пловдивчанин Христо Найденов дойде при второто посещение на италианския медик. Подари му изящна икона на Света Богородица в знак на огромната си благодарност. Д-р Луняни пръв в Европа започва да лекува чрез замразяване на тъкани, а в момента е почетен председател на Световната общност по криохирургия, на която три пъти е избиран за президент. Методът е изключително популярен в развитите европейски страни и в САЩ.  Неговото посещение в Пловдив бе организирано със съдействието на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

Всички вече прегледани в урологията и одобрени за студова терапия пациенти  вече се оперират в новия център. Пациентите с урологични и гинекологични проблеми , които желаят да бъдат консултирани от специалистите на веригата болници „Медлайн“-„Централ Хоспитал“, могат да си вземат час на тел: 0879/444-772. Прегледите са безплатни, но цената на лечението е 1200 лв.

[Общо: 2    Средно: 4.5/5]
Криохирургия – не режат, а замразяват болните тъкани беше последно модифицирана от: май 3rd, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *