Кабинет ще помага на хора с проблеми с алкохола

PRINT
алкохолик алкохолизъм

На Първият в страната Консултативен кабинет на сдружение лига на умерените ще бъде открит във Велико Търново, ул. Васил Левски №9 ет.2 срещу Музикално драматичен театър „Константин Кисимов“. Основната цел на кабинета е улесняването на достъпа до здравна помощ на хората с рискова консумация на алкохол и техните близки, чрез осигуряване на безплатни консултации в извънболнична среда със специалисти по психиатрия.

Повод за създаването на превантивно-информационен център на Лига на умерените са многобройните запитвания, постъпили на горещата телефонна линия на сдружението относно приемна или център на организацията, където хората с проблемно пиене или техните близки могат да получат безплатна специализирана психо социална подкрепа от консултантите на Сдружение „Лига на умерените“.

Кабинетът ще работи всеки вторник, сряда и четвъртък от 14:00 да 19:00 часа с предварително записване на часове на тел. 0888 000 848 (линията ще бъде отворена всеки работен ден от 10:00 до 17:00 часа.)

„Лига на умерените“ проведе проучване сред фармацевти в 300 аптеки от 6 регионални града относно нагласите на българите да потърсят помощ за справяне с алкохолната свръх консумация, според което 64% от клиентите се интересуват от конкретна терапия за справяне с проблема и от начин за контрол на консумацията.

Над 60% от клиентите, злоупотребяващи с алкохол или техни близки са потърсили начин за контролиране на консумацията, който позволява едновременно прием на алкохол. Според фармацевтите концепцията за редуциране на алкохолната консумация е подходяща алтернатива за клиентите, които не биха отказали напълно пиенето и за хора с тежка форма на зависимост, които иначе не биха потърсили помощ и препоръки от тях.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Кабинет ще помага на хора с проблеми с алкохола беше последно модифицирана от: август 17th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *