Интернет програма ще помага на паметта след инсулт

PRINT
болница настаняване

Хората, прекарали инсулт, скоро ще могат да намерят в интернет програма, което ще им помогне да подобрят паметта си и по-конкретно способността да помнят своите намерения. Това съобщават експерти от университета в Кентърбъри, цитирани от Zee News.

При пациентите, които са претърпели инсулт, този тип памет често страда въпрекии рехабилитацията. Поради това те често пропускат да си вземат лекарството и не могат да си спомнят какво са искали да правят. Проспективната памет е сложна познавателна способност, която изисква координация между пространствена ориентация, ретроспективна памет, внимание и изпълнителни функции. Програмисти използвали технология за виртуална реалност, за да разработят метод, при който с помощта на визуални образи хората да запомнят по-лесно бъдещите задачи. В изследването участвали 15 пациенти с инсулт, като всеки от доброволците за 10 седмици имал 10 индивидуални сесии.

Участниците в изследването практикува уменията, придобити чрез видео, а след това в виртуална реалност. След това бъдещият памет доброволци се подобриха значително. Крайната цел на изследователите е да се направи обучение на разположение в Интернет за всички хора, които са претърпели инсулт. Това ще допълва рехабилитацията и ще подобри качеството на живот на тези пациенти. Те стават независими и няма да има нужда около грижите часовник.

Източник: Zee News

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Интернет програма ще помага на паметта след инсулт беше последно модифицирана от: март 12th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *