Гратис прегледи за кожен рак за Евромеланома

PRINT
рак на кожата симптоми

На 14 май (сряда) можете да се възползвате от кампанията за безплатни кожни прегледи в рамките на инициативата „Евромеланома 2014“. Тя се провежда по инициатива на Европейската асоциация по дерматология и венерология и Българското дерматологично дружество. Целта е да се направи ранен скрининг за кожен рак. Общо в кампанията ще се включат над 200 специалисти. Пълният списък на дерматолозите, които ще провеждат прегледи на 14 май може да бъде намерен на www.derma.bg.

Един от главните центрове ще бъде УМБАЛ „Александровска“. Кампанията се организира с цел да се повиши общественото внимание към кожния рак, чиято заболеваемост показва постоянни тенденции към нарастване.

Меланомът е най-сериозният вид рак на кожата, но когато се установи рано, той се лекува оперативно. При напреднал стадий лечението е продължително и комплесно. Метастазиралият меланом е най-агресивната форма на кожен рак. Около 200 000 души годишно заболяват в света от меланом, като за една трета от тях изходът е фатален. В България случаите на меланом за по-малко от 50 години са се увеличили около 5 пъти. Всяка година се установяват 500 нови случая, от които приблизително 50% умират. Смъртността от този вид рак нараства, а тенденцията е още по-тревожна поради факта, че повечето диагностицирани са на възраст до 65 години.

На 14 май (сряда), в Александровска болница ще се проведат безплатни профилактични прегледи за ранно откриване на рак на кожата. Дерматолози от Клиниката по кожни и венерически болести ще консултират гражданите от 8.30 до 13.00 ч., в кабинети №121 и 122 на партерния етаж на клиниката.

Телефон за предварително записване: 02/ 9230 495

и в ДКЦ „Александровска“ без предварително записване

Д-р Виолета Нанкова, кожен кабинет №103 , от 9 до 13ч.
Д-р Румяна Грънчарова, кожен кабинет №103, от 14 до 16ч.
Д-р Петьо Брезоев – кожен кабинет №104, №104; от 8.30 до 12ч.

[Общо: 2    Средно: 1.5/5]
Гратис прегледи за кожен рак за Евромеланома беше последно модифицирана от: април 3rd, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *