Безплатни мамографски прегледи в Сити Клиник

PRINT
мамография рак на гърдата

Безплатни мамографски прегледи за 20 жени над 40-годишна възраст ще бъдат осигурени на 25 ти и 26-ти октомври тази година в Сити Клиник в София. Те включват образно мамографско изследване за диагностика на патология на млечна жлеза с последно поколение дигитално мамографско оборудване за скрининг и диагностика на Philips, осигуряващо отлично качество на изображението при ниско ниво на облъчване и минимизиране на времето на изследване. Желаещите да получат мамографско изследване в Сити Клиник трябва предварително да си запишат час на телефон 0700 13 127.

„Чрез подкрепата, която оказваме за повишаване информираността по темата за рака на гърдата, искаме да подчертаем важността на ранното диагностициране. Силно вярваме, че проучванията и иновациите могат да променят света, особено когато става дума за ранна диагностика, лечение и превенция“, каза Радмила Филева, Изпълнителен директор на Philips България и директор „Бизнес развитие“ в сектор „Здравеопазване Югоизточна Европа“.

Всяка година близо 1,4 млн. жени получават диагнозата рак на гърдата. Това заболяване е по-често срещано при жените в менопауза, но въпреки това хората на всяка възраст са застрашени. Мамографията е най-ефективният метод за ранно диагностициране, като изследванията сочат, че мамограмите могат да индикират тумори три години преди същите да бъдат открити чрез опипване. Когато ракът се диагностицира навреме, 5-годишният оздравителен период е с успеваемост 98 %. В световен мащаб Philips си поставя за цел да осигури безплатен мамографски преглед за 10 000 жени през 2013 г., като това е част от многогодишния ангажимент на компанията за повишаване на информираността по темата.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни мамографски прегледи в Сити Клиник беше последно модифицирана от: март 26th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *