четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноИма връзка между ръста и здравето според учени

Има връзка между ръста и здравето според учени

Дължината на краката при жените има връзка със здравето, пише руският сайт „Медикфорум“. Може да се проследи и зависимост между състоянието на организма и растежа на човека. Тезата, че различните физически параметри влияят върху склонността към определени болести, е споделяна и преди. Сега проучване открило, че високите и малка жени рядко страдат от обичайни болести. Имали свои заболявания в зависимост от особеностите на физическите си данни.

Дамите с висок ръст – 174 см и нагоре, по-често са податливи на рак на гърдата. Мъжете над 183 см също два път по-чест страдали от онкологични заболявания и по-специално от рак на простатата. След като анализирали статистически данните, учените правят извода и че високите хора страдат по-често и от рак на панкреаса.

Ниският ръст пък представлявал по-висок риск от сърдечносъдови заболявания. Ако човекът освен това е с малък размер на главата и относително къси крака, е много по-вероятно да има проблеми с нервната система и мозъка. В зряла възраст ниските на ръст по-често страдат от психични разстройства и деменция.

Експертите обръщат внимание и на размера на краката. Ако една жена има големи стъпала, то вероятността от рак е по-голяма. Но от друга страна, дамите, които си купуват голям номер обувки не се страхуват от диабет.

Накрая учените успокояват, че това са само наблюдения и статистик. Официалната медицина засега не е потвърдила връзката между ръста и здравето.

Свързани теми: Високите токчета скъсяват мускули на крака

Прекалено слабите зачеват по-трудно

СНИМКА: SXC

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -