С лазер и силикон спасяват увредено зрение в Пловдив

PRINT

Офталмолози от МБАЛ „Централ хоспитал“ успешно възстановяват зрението на пациенти с патологични изменения на задния очен сегмент. Става дума за хора, получили дупка в макулата /централната зона на ретината/ и всички други видове промени в нея, както и за увреждания на стъкловидното тяло, усложнения при захарен диабет като отлепване на ретината, диабетна ретинопатия.

Терапията се прилага сполучливо и при някои видове травматични проблеми, предизвикани от попадане на чужд предмет в окото, както и при кръвоизливи в стъкловидното тяло, обясни д-р Екатерина Георгиева, началник на очно отделение. По време на операцията се извършва обработка на задния очен сегмент по метода на т.нар. гилотина, при който се изсичат и отстраняват патологични образувания или кръвоизливи. Ако медицинският екип прецени, по време на интервенцията с лазер се обработва секторът на ретината. При необходимост се прави тампонада от газ или силикон.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Цветът на очите издава склонност към болести
Нов тип очни операции в Пловдив
Спасяват зрение с безшевна операция в Пловдив 

Операцията е сложна и протича на два етапа.Възстановителният период е около седмица, но пациентът задължително се наблюдава в продължение на 3 месеца. Въпреки че зрението се възвръща по-бавно, защото е засегнат задният очен сегмент, хората, преминали през нашето отделение, са изключително доволни, посочи д-р Георгиева. За година през болницата са излекувани над 80 пациенти от 30 до 90-годишна възраст. Д-р Лукан Мишев и екипът на „Централ хоспитал“ работят на световно ниво и със специална високо технологична апаратура за лечение на заден очен сегмент на известните марки „Алкон“, „Цайс“ и CMI.

Очните лекари отбелязаха, че пациентите трябва да се изпращат навреме за операция. Не е нужно да бъдат насочвани за лечение в София, защото интервенцията успешно се прави и в Пловдив, което има и отличен финансов ефект – пести време и средства на пациентите и техните близки, заяви д-р Георгиева.

[Общо: 2    Средно: 3/5]
С лазер и силикон спасяват увредено зрение в Пловдив беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *