Мисловната енергия влияе върху протеините в клетката

PRINT

Епигенетиката е нова наука, която изучава влиянието на околната среда върху гените и поведението на клетката. Докато генетиката обяснява как гените определят и влияят на нашата биология, епигенетиката показва точно обратното – как външната среда и начина, по който я възприемаме влияят върху нашия организъм. С това се хвърля нова светлина върху природата на заболяванията, включително рака и шизофренията.

Всички знаем още от училище колко важна е ДНК в ядрото, която изглежда като „мозъка“ на клетката. Оказва се, че мембраната, посредникът между клетката и околната среда играе не по-малка роля по отношение на управлението на клетъчния организъм. Протеините в клетъчната мемрана са основните физични подразделения в механизма на „разума“ на клетъчния мозък. Те „ловят“ сигналите от околната среда и изпълняват комуникационна функция. Естествено при еволюиралите многоклетъчни организми контролът се поема от специализирани клетки. Те се подчиняват на единен център, който събира всички сигнали от всички клетки, интегрира ги и може да взема решения, които са полезни за целия организъм. Този център е мозъкът. Той управлява клетките в нашето тяло. Много пъти сме чували фразата „Всичко идва от главата“, без да се замисляме, че зад тази иронична шега се крие самата истина.

Учените, работещи в тази насока, отиват още по-далеч. Те твърдят, че мисловната енергия може да активира или да възпрепятства дейността на протеините, които предизвикват функциите в клетката. Положителните мисли оказват съществено влияние върху поведението и гените, но само когато са в хармония с вътрешната нагласа. Отрицателните мисли притежават същата сила, отбелязват те.

Още навремето Петър Дънов казва, че ако 10 сутрини човек посреща изгрева с формулата „Ще се разболея“, той ще се разболее и ако после 10 сутрини посреща изгрева с формулата „Ще оздравея“, той ще оздравее. Естествено това не е толкова просто. Умът, който казва това или онова е повърхностния ум, върхът на айсберга. Това, което стои под шапката на айсберга е подсъзнателният ум, който действително управлява и контролира. Може да не ни харесва тази идея, но тя е факт. За съжаление подсъзнанието ни носи програми, които са записани в нас, още докато сме били в утробата и първите години от детството – период, през който „записът“ е вървял безпрепятствено, т.е. всичко което е достигнало до съзнанието на малкия човек е записано 1:1 – и положително и негативно. Тези програми управляват нашия съзнателен ум и се намесват във вземането на решения непрестанно. Казано на метафоричен език „нашите“ решения се вземат от нашите баби и дядовци, независимо че тях може и да ги няма вече на този свят. Това е нерадостното положение на съвременния преуспял и „независим“ човек.

[Общо: 4    Средно: 2.5/5]
Мисловната енергия влияе върху протеините в клетката беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *