Медици лекуват с модерен апарат хронични рани и по домовете

PRINT
alt

Пациенти и техните близки отдавна се чудят кога учените най-сетне ще открият бърз и ефективен начин за справяне с трудно зарастващите рани. Почти няма българско семейство, което да не е било засегнато от този проблем.

Разрешаването му вече не е толкова трудно, защото медицината разполага с модерен апарат за лечение на раните с отрицателно налягане, обясни д-р Веселина Кабакчиева, специализант в хирургично отделение на болница „Медлайн“ в Пловдив. Създаването й е резултат от стремежа за създаване на универсална превръзка. Модерната техника, която работи в хирургичното отделение на лечебното заведение, работи с еднократни стерилни сетове, които могат да се подменят на 4-5 дни.

Това ги прави изключително удобни не само за пациентите и техните близки, но и за персонала на болницата. Заздравяването на почти всички видове рани значително се ускорява, независимо че някои са се появили преди повече от 6 месеца. Различен е само периодът на възстановяване. Терапията е подходяща за рани с различен произход с изключение на причинените при онкозаболявания, каза лекарката.

Към съвременното хиругично отделение на болница „Медлайн“ е разкрит и Център за консултации и лечение на хора с хронични рани. Той разполага с 5 легла за по-усложнени случаи, но при нужда могат да бъдат настанени за наблюдение и повече пациенти. Достъпен е за всички нуждаещи се, а към него работи и амбулаторен кабинет.

За удобство на болните се правят домашни посещения и консултации, защото апаратът е лесно преносим и напълно безопасен. Екипът към центъра изготвя на пациентите и специален хранителен режим, който подпомага по-бързото оздравяване.

Всяка рана, която не заздравява повече от 8 седмици, се смята за хронична. А болката и гледката са мъчителни, особено ако засегнатият участък е голям и е на видимо място по тялото. Тези рани често са инфектирани, с лоша миризма и секрет.

Основната причина за възникването са нарушения в нормалния оздравителен процес заради трудности в храненето на тъканите, които се получават при заболявания на артериите, вените, съдови увреждания при неврологични заболявания, диабет, облъчване, след обширни изгаряния, продължителен локален натиск при залежаване, тумори. Лечението е трудно и бавно, и в това участват не само хирурзи, но реаниматори и рехабилитатори.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Медици лекуват с модерен апарат хронични рани и по домовете беше последно модифицирана от: април 20th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *