Болници в страната отказват лечение при тежки съдови заболявания

PRINT
хирургия

В Клиниката по съдова хирургия и ангиология на университетската кардиологична болница „Св.Екатерина“ постъпват често болни с тежка патология на артериалната и венозната системи, на които е отказано лечение в други съдохирургични отделения в страната, съобщиха от ръководството на лечебното заведение. В други клиники преценявали, че тези тежко болни пациенти са „неоперабилни“ или че общия им статус не позволява извършването на оперативно лечение.
Такъв е случаят с пациентката П. Ц. на 72 г., допълва директорът проф. Генчо Начев. Жената постъпва в увредено общо състояние в клиниката по съдова хирургия и ангиология преди дни с диагноза синдром на Лериш (запушване на коремната аорта), вторична анемия, състояние след операция по повод „Са утери“ и след „анус претер натуралис“ вляво. 

Увреденото общо състояние и поредицата оперативни интервенции в коремната област на пациентката стават причина няколко звена по съдова хирургия в страната да откажат оперативно лечение въпреки запушването на коремната аорта и постоянните болки в двата крака, застрашаващи развитието на гангрена и двустранна ампутация на краката.

Веднага след постъпването болната беше подготвена няколко дни за оперативно лечение, а на 1 август успешно се извърши нестандартно оперативно лечение на запушената коремна аорта, поясни проф. Начев. След интервенцията кръвоснабдяването на двата долни крайника е възстановено успешно. На вторият следоперативен ден болната е с възстановени пулсации на стъпалните артерии на двата крака се общото й състояние подобрява. Пациентката ще бъде изписана до дни след възстановяването на чревния пасаж.

Свързани теми: Болни с инфаркт чакат с дни да им „мине“, мислят, че е гастрит

Потърпевш: Едва не умрях в Гърция, лекарите там скубят като за последно

Новости в кардиологията свалят под 7% смъртността от инфаркт

 СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 2    Средно: 3/5]
Болници в страната отказват лечение при тежки съдови заболявания беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *