сряда, 27 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноИзвадиха 3 кг тумор от черния дроб на мъж

Извадиха 3 кг тумор от черния дроб на мъж

Три килограмов тумор бе изваден от черния дроб на 58-годишен мъж от Русе, съобщават от болница „Токуда“. Екипът на проф. Радослав Гайдарски извърши сложната интервенция. Без нея скоро животът на пациента щеше да е в опасност.

С прецизно образно изследване било установено наличието на огромен тумор в черния дроб на мъжа. Изваждането му било рисково, но проф. Гайдарски взел решение да извърши интервенцията. В противен случай туморът щял да продължи да расте и би засегнал необратимо дроба.

„Операцията премина успешно, независимо от тежкото оперативно поле. Успяхме да отстраним тумора, който обхващаше целия десен лоб на черния дроб“, обясни проф. Гайдарски. Той допълва, че екипът на Първа хирургична клиника реално е премахнал пет от всичките осем сегмента на жизненоважния орган, отстранен е чернодробният канал и е направена реконструкция със здравите сегменти на черния дроб. Според хирурга по сложност тази операция би могла да се сравнява на чернодробна трансплантация. Ето защо хирурзите се решавали да оперират такива пациенти изключително рядко поради висок риск от усложнения.

В момента мъжът от Русе е стабилен,  възстановява се бързо. Предстои да бъде изписан и да се прибере в къщи при своите близки, като ще посещава болницата само за контролни прегледи.

В Първа хирургична клиника на японската болница се извършва целият обем оперативни интервенции на органите, разположени в коремната кухина. Клиниката е специализирана и в извършването на комплексна онкологична хирургия.

СНИМКА: ТОКУДА

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -