петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноЕкстракт от зелен чай бори рака на кожата

Екстракт от зелен чай бори рака на кожата

Вещество, открито в зеления чай, помага в терапията при два вида кожен рак. То обаче трябва да се приложи като екстракт локално. Не помага, ако само пием напитката, защото там съставката епигалокатехин галат (EGCg) е в твърде ниска концентрация. Приложено в лаборатория върху ракови клетки довело в две трети от случаите до свиване и дори изчезване на туморите.

Веществото е тествано при два вида рак – плоскоклетъчен карцином и меланом, който често е смъртоносен. Учените се надяват, че така скоро ще разработят нови методи за лечение на образуванията.

И в двете проучвание 40% от туморите на кожата изчезнали. При 30% от плоскоклетъчните карциноми и 20% от меланома образуванията се свили. В други 10% от меланома туморът се стабилизирал – не намалявал, но и не нараствал. За изключителните качества на EGCg се знае отдавна. 

Различни научни екипи се опитват да намерят начин как да лекуват различни видове рак като този на простатата или левкемия с негова помощ. Д-р Кристин Дъфес окачестви новите резултати като окуражаващи по пътя към нова ефективна терапия срещу рака. Цялото проучване е публикувано в научното издание Nanomedicine.

Свързани теми: Петте най-добри групи продукти срещу рака

Зеленият чай пази от радиацията в офиса

СНИМКА: SXC

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -