Реклама
Начало Хранене Молекула в бирата помага да слабеем

Молекула в бирата помага да слабеем

0
Реклама

Швейцарски учени твърдят, че в бирата и мляко се съдържа вълшебна молекула, която може да направи човека силен, строен и здрав. Новината, която ще зарадва феновете на нискоалкохолните напитки, е публикувана в специализираното списание Cell Metabolism. Както установиха експерти от Ecole Polytechnique Federale в Лозана, молекулата е в състояние да се бори със затлъстяването и да спомогне за подобряването на мускулната сила.

Същата тази молекула се среща още в млякото и някои други храни. Тя няма странични ефекти и дори може да удължи живота.

С добавката не се качват килограми въпреки храната

Став дума за веществото никотинамид рибозид (НР). Това е много малка молекула, която е много трудно да се намери и още по-трудно да се синтезира. Учените тествали експерименти с лабораторни мишки, които показали високия потенциал на HP. Те били поставени на диета с високо съдържание на мазнини. В групата, която получавала в добавка молекулата НР, наддали на тегло много по-малко в сравнение с другите мишки. Вълшебната добавка била единственото обяснение за разликата от 60% в наднорменото тегло. Мишките, получили молекулата, освен това нямали ранни признаци на диабет, за разлика от другите, третирани с мазни храни.

Реклама

Те запазили впечатляваща физическа форма, доказал го анализ на мускулните им влакна под микроскоп. Молекулата действа, като прониква в клетката, където допринася за ускоряване на метаболитните процеси. Подобен механизъм на действие има друго популярно с благотворното си действие вещество – ресвератрол. То се съдържа в червеното вино. Много скоро швейцарските учени ще продължат проучването си за въздействието на HР при хора.

Свързани теми: Алкохолик се става и с бира или вино

Чашка-две алкохол изострят ума

Какво да ядем срещу високо кръвно?

СНИМКА: АОК

Реклама

Exit mobile version