Реклама
Начало Хранене 4 храни, с които се отслабва

4 храни, с които се отслабва

0
Реклама

Грейпфрут

Този плод е сред онези продукти, които помагат в борбата с излишните тлъстинки. Изследвания в клиниката Скрипс в Калифорния наскоро показали, че диетата с грейпфрут е много ефикасна. При това е съвсем проста. Преди всяко приемане на храна се изяжда половинка от плода. А пък ако сте преяли на вечеря, пробвайте с грейпфрут и след като станете от масата.

Тежестта в стомаха ви ще премине, казват експерти. Ако искате да постигнете добри резултати, то след половината плод не яжте наведнъж храна с повече от 800 калории. Твърди се, че неговите ферменти са в състояние да изгорят точно такова количество. Освен това в грейпфрута се съдържат елементи, които противодействат на раковите клетки. Дори София Лорен често си похапва от него, а фигурата й може да служи за пример дори на нейната възраст.

Реклама

Тиква

Предимствата на тиквата като диетичен продукт не са особено известни. При това тя съдържа много малко калории и е богата на целулоза. Множество изследвания показват, че тя е полезна не само за здравето, но помага и за отслабването. Приготвя се бързо и емного вкусна. Варена или печена, тя може да се подправи с орехи, бадеми и малко мед.

Говеждо

Минаха времената, когато се смяташе, че месото в менюто е несъвместимо със стройната фигура. Нетлъстото месо, особено говеждото, е един от най-добрите диетични продукти.

Богато е на белтъчини, които са ни жизнено необходими. Дори неголеми порции засищат за няколко часа, а и стимулират метаболизма.

Именно вълчия глад понякога ни принуждава да забравим за ограниченията и да се натъпчем с хляб или тестени закуски. Освен това протеините се преработват от организма много по-бързо отколкото въглехидратите.

Зелен чай

Тази напитка е богата на антиоксиданти и действа прекрасно на организма. По-малко известно е, че зеленият чай помага и да свалим килограми. Той ускорява обмяната на веществата, помага за храносмилането и за изгарянето на мазнините. Някои изследователи твърдят, че няколко чашки на ден премахват неприятните последици от преяждането. Като допълнителен бонус зеленият чай се бори успешно и със стреса.

Свързани теми: Двудневна диета топи мазнини по корема

Режимът на хранене е важен, за да отслабнем

Новата мода в диетите: протеини, но вегетариански

СНИМКА: SXC

Реклама

Exit mobile version