Задайте лично своя въпрос за рака на простатата на проф. Нейков

PRINT
проф. Красимир Нейков

Пациентите, които се интересуват от най-новите методи на лечение на рака на простатата, както и от специфични въпроси, свързани с това заболяване, могат да питат лично проф. Красимир Нейков, началник на Клиниката по урология в Университетската специализирана болница по онкология – София (на снимката). Той ще изнесе образователна лекция на тема „Аденом и рак на простата“ –  от 14 ч. този петък – 24 ноември 2017 г., в аулата на болницата. Негов асистент ще бъде д-р Методи Тахчиев. След лекцията пациентите ще могат да зададат своите въпроси към специалистите.

Входът е свободен за всички желаещи! Адресът е ул. „Пловдивско поле“ 6, 1756 ж.к. Дървеница, София.

Вижте още: Ракът на простатата – диагноза и лечение

Ракът на простатата е едно от най-често срещаните онкологични заболявания при мъжете. Възрастта е сериозен рисков фактор, но много влияе и начинът на живот. Препоръките са всеки мъж над 50-55 г. да се преглежда веднъж годишно профилактично при квалифициран уролог. Здравната каса заплаща и за кръвно изследване на определен маркер –  простатно-специфичен антиген (PSA). То има голяма информативна стойност, но повишените стойности не винаги означават, че става дума за онкологично заболяване.

Ноември традиционно се отбелязва международно като месец за борба с рака на простата. Безплатната лекция за пациенти е втората инициатива на болницата онкология по този повод. През целия ноември в лечебното заведение се провеждат и безплатни прегледи за рак на простатата. Те се състоят от изследване и преглед при специалист. Всички часове за тях обаче бяха заети за броени дни.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Задайте лично своя въпрос за рака на простатата на проф. Нейков беше последно модифицирана от: март 24th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *