Ден на отворени врати на 5 февруари в Онкологията

PRINT
УСБАЛО Онкологията София

Университетската специализирана болница по онкология в София е една от най-предпочитаните сред пациентите заради опитните специалисти, които работят в нея. Затова сега по повод Световния ден за борба с рака – 4 февруари лечебното заведение организира Ден на отворените врати.

Инициативата ще се проведе на 5 февруари (понеделник) от 9.00 до  16.00 ч. В този ден всеки желаещ може да получи изчерпателна информация за възможностите за лечение и помощ в УСБАЛО. Посетителите могат да получат консултация в „Центъра за пациента“ (до централния вход на болницата). Ще бъде възможно също така да посети клиниките по лъчелечение, гръдна хирургия и урология.

Онкологичните заболявания се нареждат сред социално значимите диагнози. За съжаление броят им в годините се увеличава, а откриването на не малка част от тях продължава е в късен стадий. Точна статистика за онкологичните заболявания в страната ни няма заради пропуските в подаването на информация към Националния раков регистър (http://www.sbaloncology.bg/assets/files/rakov_registar/rakov_registyr_2017.pdf). Данните обаче показват, че всяка година новооткритите случаи надхвърлят значително 30 000. Най-голям дял от тях заемат следните локализации – на гърдата, на белия дроб и трахеята, на простатата, дебелото черво и матката.

[Общо: 3    Средно: 4/5]
Ден на отворени врати на 5 февруари в Онкологията беше последно модифицирана от: февруари 1st, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *