Безплатни прегледи за щитовидна жлеза в Софиямед

PRINT
щитовидна жлеза възли симптоми

На 25 май отбелязваме Световния ден за борба с болестите на щитовидната жлеза. Тогава стартира и Международната тиреоидна седмица. По този повод УМБАЛ „Софиямед“ обявява безплатни консултативни прегледи от ендокринолог с ехография на щитовидна жлеза.

Консултациите ще се извършват в Блок 2 на УМБАЛ „Софиямед“ (ул. „Димитър Моллов“ 10) на 22, 23, 25, 26 и 29 май от 11:00 до 15:00ч. с предварително записване на тел. 02 465 00 01, 02 465 00 02,02 448 58 99.

„В България 65% от болните с нарушена фукция на щитовидна жлеза не са диагностицирани. Проверете се!“, съветва проф. Анна-Мария Борисова, Председател на Българско дружество по ендокринология и началник на Клиника по ендокринология и болести на обмяната в УМБАЛ „Софиямед“.

Най-често срещана е намалената функция на щитовидната жлеза – хипотиреоидизъм. Много разпространено е и автоимунното заболяване хашимото. По-рядко пациентите страдат от повишена функция на щитовидната жлеза – хипертиреоидизъм (Базедова болест).

Симптомите при заболявания на щитовидната жлеза може да са разнообразни и хората да си ги обясняват с повече стрес и претоварване в работата. При понижената функция може да се чувствате постоянно отпаднали, уморени още от сутринта, с лоша концентрация и леко прескачане на сърцето. Косата и кожата често стават много сухи. При повишената функция се наблюдава раздразнителност, изпотяване, треперене, сърцебиене, безпричинно отслабване.

Кои симптоми издават проблеми с щитовидната жлеза?

Вижте тук всичко в сайта по темата ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА

[Общо: 7    Средно: 3.3/5]
Безплатни прегледи за щитовидна жлеза в Софиямед беше последно модифицирана от: юли 28th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

One thought on “Безплатни прегледи за щитовидна жлеза в Софиямед

  1. Цанка Димитрова каза:

    щитовидната жлеза

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *