Безплатни прегледи при кардиолог в София цял месец

PRINT
Александровска болница

Безплатни прегледи при кардиолог обявиха от УМБАЛ Александровска. Специалистите от Клиниката по кардиология там ще консултират хора, които се оплакват от гръдна болка, задух и сърцебиене. Акцията ще продължи цял месец. Началото е на 16 юли, а краят – 17 август 2018 г.

Прегледите ще се извършват всеки делничен ден от 14 до 19.00ч. в приемно-консултативния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”). Предварително записване на тел.: 02/9230 467 и 02/9230 339. Направления по НЗОК не се изискват.

Болката зад гръдната кост, която понякога се разпространява към шията и лявата ръка, е характерна за различните форми на исхемичната болест на сърцето – стенокардия, известна още като „гръдна жаба“ и най-тежката – инфаркт. При наличие на документация, свързана със сърдечно заболяване (направени изследвания, епикризи и др.), желаещите да се консултират е необходимо да я представят.

Болест ли е чувството за задух?

Исхемичната болест представлява увреждане на сърцето, което може да е в различна степен. То се развивя като последица от стесняване или запушване на коронарните артерии. Свързано е основно с атеросклерозата. Исхемичната болест на сърцето или коронарната болест, както е известна в света, има три основни форми: миокарден инфаркт, нестабилна стенокардия и стабилна стенокардия или хронична коронарна болест, които отразяват различните степени на увреждане на сърдечния мускул, както и различните стадии на развитие на болестта.

Лекуват исхемичната болест с бета блокери и инвазивни методи

[Общо: 4    Средно: 3.8/5]
Безплатни прегледи при кардиолог в София цял месец беше последно модифицирана от: юли 10th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *