Безплатни прегледи при кардиолог в ИСУЛ тази седмица

PRINT
болести на сърцето инфаркт

От днес до събота, 1 октомври, в Университетската болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София се организират безплатни кардиологични прегледи. Те се провеждат в Клиниката по кардиология и са по повод Световния ден на сърцето – 29 септември.

Специалисти ще приемат от 11:00 до 14:00 часа в поликлиничната част на лечебното заведение, на II-ия етаж, кабинет №206. Желателно е предварително записване на тел. 02/9432 332 от 8:00 до 14:00 часа.

Кампанията е насочена към пациенти със сърдечносъдови заболявания и с повишен риск от такива: хора с наднормено тегло, захарен диабет, високи стойности на кръвното налягане и холестерола, водещи заседнал начин на живот, както и такива, които употребяват прекомерно цигари и алкохол или имат родители, преживели инфаркт и инсулт.

Той се отбелязва от 2000 година насам. Инициативата има за цел да информира, че инфарктът и инсултът погубват годишно 17.3 милиона души. 80% от тези съдови инциденти могат да бъдат предотвратени чрез ограничаване на тютюнопушенето, спазването на здравословен начин на хранене, поддържане на добра физическа активност, умерена консумация на алкохол, контрол на стойностите на кръвното налягане, на кръвната захар и холестерола.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Безплатни прегледи при кардиолог в ИСУЛ тази седмица беше последно модифицирана от: април 10th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *