четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноАко работите над 2 часа на бюро дневно, животът ви е тежък

Ако работите над 2 часа на бюро дневно, животът ви е тежък

Ако човек се труди на бюро повече от два чака и половина дневно, то работата му е твърде трудна. За да сте щастливи в службата, трябва да прекарвате не повече от 13 часа седнали, заявява британският психолог Ема Кени, цитирана от „Дейли мейл“.

Обедната почивка трябва да е поне един час

Много хора неуспешно се опитват да намерят баланс между работата и личния си живот, обаче едното или другото страда. Сега Ема Кени обяви, че е открила съвършената формула за разпределяне на времето, при която човек ще изпита удовлетворение от деня си. Тя предвижда седмично: 8 часа разговори с колегите, 10 часа физическа активност и 13 часа зад бюрото. Поне два часа на ден е необходимо да прекарвате с някакъв вид активна дейност, без да седите, както и още два часа, през които да сте на открито. Обедната почивка трябва да трае поне един час, съветва психологът.

Ема разработила формулата си, след като анкетирала 2000 британци на възраст от 35 до 60 г. 40% от тях признават, че не се чувстват удовлетворени от начина, по който преминават повечето им работни дни. Половината от анкетираните биха искали да имат професия, която да им позволи по-добър баланс между работа и личен живот. 71% прекарват зад бюрото повече от пет часа на ден, а много хора два пъти дневно се отдават на мечти за почивка.

Не живеем, за да работим

Когато е в отпуск обаче един от трима редовно проверява служебните мейли. Половината от анкетираните пък работели повече от 12 часа на ден. Те са толкова ангажирани психически с работата си, че не могат да превключат и да се отпуснат дори когато се приберат у дома.

„Балансът между работата и личния живот не е просто важен, а жизненоважен. – казва Ема Кени – Ние трябва да работим, за да получим наслаждение от живота, а не живеем, за да работим. Не трябва да се забравя за прости удоволствия като общуването с приятели., спортуването, разходките на чист въздух. Без тях човек много лесно може да загуби интерес към живота и работата.“

Източник: „Дейли мейл“

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -