Боровинките пазят от възпаление на венците

PRINT

Боровинките помагат при възпаление на венците (гингивит). Много хора страдат от възпаление на венците, причинени от плаката. Венците се подуват и кървят. Ако проблемът се игнорира, може да се стигне до периодонтит.

Налепите по зъбите се превръщат в зъбен камък, инфекцията може да се разпространи и да унищожава тъканите, които поддържат зъбите, пише Zee News. За лечението на периодонтита се отстранява зъбният камък, прилагат се антибиотици. През последните години учените търсят природни лечения за това заболяване.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
За какво помагат препарати от боровинки?
Съвети как да запазим зъбите бели 
Съединения в гроздето и боровинките укрепват имунитета 

Експерти от университета в Лавал проверили хипотезата си, че полифеноли от боровинките могат да се справят с Fusobacterium nucleatum – бактерии, които са свързани с периодонтита. При експеримент в лаборатория екстрактът от боровинки, който е богат на полифеноли, успял да спре растежа на бактериите Fusobacterium nucleatum, като не им позволил да образуват биофилми. Освен това блокирал молекулно пътя, отговорен за възпалението.

Източник: Zeenews

[Общо: 2    Средно: 4.5/5]
Боровинките пазят от възпаление на венците беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

One thought on “Боровинките пазят от възпаление на венците

  1. DoctorsAsk каза:

    Той може да се появи и при неправилна захапка или къса юздичка на устната. Гингивит е доста разпространена болест, за която лечението трябва да е сериозно. Ако не се лекува това възпаление на венците, то може да прогресира до по-сериозни поселдици като пародонтоза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *