четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоХраненеСладкото убива потентността на мъжете

Сладкото убива потентността на мъжете

Сладкото убива потентността на мъжете, установиха ирландски учени, цитирани от „Медикфорум“. За да доставят удоволствие на една дама, те трябва да се откажат от приемането на глюкоза поне 2 часа преди интимните ласки, съветват експертите.

Изследователите открили пряка връзка между нивото на захар и тестостерон в кръвта на млади мъже. Участниците в експеримента първо преминали тестове за нивата на тестостерон, а след това изпили чаша вода, съдържаща 75 грама глюкоза. След това отново измерили нивата на мъжкия хормон при доброволците. След като изпили сладката течност, концентрацията на половия хормон намаляла с 25% при абсолютно всички участници в експеримента. Два часа по-късно, учените направили контролно измерване. Негативният ефект от глюкозата се запазен в 99% от случаите.

Тестостеронът е мъжкият полов хормон, отговорен за ерекцията и либидото. Той също така управлява процеса на еякулация и оргазъм. Водещият експерт по сексуална патология Джефри Хекет от Великобритания е уверен, че нарушенията на ерекцията при всеки пети случай са причинени от ниски нива на тестостерон в кръвта. „Тази болест не се лекува с виагра и подобни лекарства. Налага се хормоно-заместителна терапия „, казва той.

Тестостеронът е ключът към мъжкото здраве. Експерти от Университета на Калифорния откриха, че ниските нива на този хормон при мъжете над 50-годишна възраст повишава риска от преждевременна смърт с 33%.

Като цяло, ниските нива на тестостерон, според учените, засягат до 10% от мъжкото население. Повечето от тях нямат представа за него и дори не знаят, че това е толкова важно.

СНИМКА: SXC

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -