четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоХраненеПерфектното диетично меню за работещи

Перфектното диетично меню за работещи

Диетолози съставиха перфектното меню, което позволява на човек да получава всички хранителни вещества, необходими, за да се чувстваме сити, и в същото време да останем слаби.  Този сложен проблем бе решен от британски експерти в независимата изследователска компания „Ледърхед“. Препоръчителното им меню не само помага човек да получи сила и здраве за работния си делник, но пази от наднорменото тегло.

Диетолозите се съобразили освен това с една от основните претенции на модерния потребител към храната – приготвянето й не трябва да отнеме много време. Така експертите успяха да определят  идеалните продукти, от които може да се приготви добра храна бързо и полезно.

Списъкът на ястия за обедно меню включва:

– Прясна и пушена сьомга, която е богата на омега-3 киселини и докозахексаенова киселин. Тя допринася за подобряване на кръвоносните съдове, сърцето и мозъка.

– Маруля със зехтин – за контрол на холестерола.

– Задушено с пиле, леща и зеленчуци е най-добрият вариант за основно ястие. Съдържа протеини, които помагат за укрепване на мускулите и пантотенова киселина, която намалява умората и стимулира умствената дейност.

– Кисело мляко, пудинг с орехи и карамелов сос без захар за десерт. Те не вредят на зъбите,  нормализират нивата на кръвната захар и имат положителен ефект върху еластичността на кръвоносните съдове.

Тези, които искат да отслабнат, е по-добре вместо пудинг за десерт да изберат плодово желе. Но ако проблемът с наднорменото тегло не е на дневен ред, вечерта можете да си позволите чаша горещ шоколад. Тя ще помогне за успокояване на нервите след напрегнатия ден и за спокоен сън, казват учените.

Свързани теми: Мъж свали 50 кг с омлет и шунка

Хлябът не пречи на диета за отслабване

Пет прости правила как да отслабнем

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -