петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноТри часа прави на ден = фитнес

Три часа прави на ден = фитнес

Знаете ли, че ако стоите прави около три часа, това може да замести тренировката във фитнеса. Времето, което прекарвате на крака, се равнява на десет маратона годишно, казва д-р Майк Лузмор. Така дори хора, които нямат възможност специално да се занимават със спорт, могат да поддържат здравето си, пише в. Daily Mail.

По принцип човек трябва да отделя минимум 30 минути на ден пет дни в седмицата за умерени натоварвания. Въпреки че не изглежда много, едва 7% от мъжете и 4% от жените следват този съвет. Над една четвърт от възрастните дори не могат да отделят 30 минута за цяла седмица. Ако те обаче се откажат от стола поне за няколко часа на ден, ситуацията ще се промени съществено в тяхна полза.

Тази простичка тактика ще намали риска от сърдечносъдови заболявания, диабет, рак, ще нормализира баланса между добрия и лошия холестерол, ще редуцира теглото. Не мислете, че малките промени в начина на живот са безполезни. Например може да се паркира по-далеч от работата, за да повървите допълнително. Откажете се от асансьорите и ескалаторите в полза на изкачването на стълби.

Източник: Daily Mail

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -