петък, 19 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно„Приказки без край“ гостува на малките пациенти в Педиатрията

„Приказки без край“ гостува на малките пациенти в Педиатрията

На 13 декември 2016 г., от 10 часа в Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София ще се проведе акция „Коледна магия“. Тя се организира в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“. Ще зарадва малките пациенти с Коледен празник.

Целта на събитието е да се създаде празнично настроение сред болните деца, техните родители, медицинския и немедицинския персонал на лечебното заведение. Магията ще бъде допълнена от представлението на маговете от Quick Hands Project. За празничното настроение на децата ще се погрижат и актьорът и художествен управител на Парк „Боби и Кели“ Енчо Данаилов – Бате Енчо, придружаван от аниматори на детския център, преобразени като Дядо Коледа, Снежанка и маскотите Боби и Кели. Всички заедно ще закичат и коледна елха с украса, след което малките пациенти ще получат и подаръчета лично от Дядо Коледа.

По време на събитието ще бъде дадена актуална информация за развитието на аниматорската програма и за отражението й върху емоционалното и здравословно състояние на децата.

 

Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация.

Повече подробности за инициативата може да намерите на фейсбук страницата й. 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -